Pytliačiť sa mu nevyplatilo

02.08.2013 Bratislava

Preventívna činnosť policajtov štvrtého bratislavského okresu, v rámci ktorej hliadky pri výkone bežnej služby, ale aj pri cielených akciách v spolupráci s členmi rybárskej stráže, sa zameriavajú na odhaľovanie prípadov pytliactva, priniesla počas včerajšieho dňa výsledky.
V tejto súvislosti už poverený príslušník PZ na podklade dôkaznej situácie z prečinu pytliactva obvinil 26-ročného Mariána z Bratislavy.
Podľa doterajších zistení muž včera (01.08.2013) v Bratislave, priamo pod hradom Devín, neoprávnene zasiahol do výkonu rybárskeho práva. V čase krátko pred 13.30 hod bol muž prichytený hliadkou PZ, ako na sútoku riek Dunaj a Morava v lovnom kaprovom revíri Morava lovil ryby na rybársku udicu na ťažko s dvoma háčikmi. Pri kontrole hliadkou PZ bolo zistené, že muž nie je držiteľom platného rybárskeho lístka a platného povolenia na rybolov. Pre podozrenie z protiprávneho konania policajti muža eskortovali na príslušné obvodné oddelenie PZ.
Po vznesení obvinenia a vykonaní potrebných procesných úkonov bol muž prepustený na slobodu. V prípade preukázania viny hrozí obvineného mužovi trest odňatia slobody až na dva roky.
Miestnemu rybárske zväzu podľa doterajších zistení protiprávnym konaním škoda nevznikla.
 
npor. Mgr. Karina Považanová
hovorkyňa KR PZ v Bratislave
 

Vyberte región